Tarihe Yolculuk Projesi

Müzeleri gezmenin faydaları nelerdir?
İSMET İNÖNÜ İLKOKULU OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZE Müzeleri ve tarihi yerleri gezmek, bilim ve sanat ürünleri ile yer altı ve yer üstü zenginliklerini öğrenilmesi, tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından incelenmesi, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatarak, bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarını sağlayacağı düşüncesiyle hareket etmekteyiz.
Müzeler ve tarihi yerleri gezmek, her yaş ve özellikte ki birey için tarihsel mirası tanıyarak, bu mirası sahiplenme, koruma, geliştirme, üst düzey bir kültürel bilgi birikimi sağlama açısından son derece önemlidir. Günümüz koşullarının, nasıl bir geçmişten etkilenerek oluştuğunu anlamak, geleceği yapılandırırken daha zengin ve bilinçli bir düşünce yapısına sahip olunmasını sağlayacaı inancıyla gezilere önem vermekteyiz..

Proje Adı

TARİHE YOLCULUK

Proje Konusu

Kültürümüz ve Mirasımız

Projenin Amacı

1.Ailesi ve çevresindeki milli kültürü yansıtan ögeleri araştırarak

örnekler verir.

2..Müzede bulunanaraç gereçlerin isimlerini öğrenir.

3.Bafra’nın geçmişi hakkında bilgi sahibi olurlar.

Projeyi Düzenleyen Kurum

Bafra İsmet İnönü İlkokulu