SAMSUN / BAFRA - İsmet İnönü İlkokulu

Siz Bizim İçin Değerlisiniz Projesi

Siz Bizim İçin Değerlisiniz Projesi;

Aile toplumun en küçük sosyal örgüt ve en etkili eğitim kurumudur. Hiçbir kurum çocuğun büyüme çağında gereksinim duyduğu sevgiyi, güveni, morali ve sıcak aile ortamını ona aile ocağı kadar veremez. Çocuklar ilkokul yıllarında harcadıkları zamanın ¾’ünü ailesi ile birlikte geçirmektedirler. Bu sebeple anne ve babalar çocuklarının okul dışında en fazla iletişim kurdukları öğretmenleri konumundadırlar.

Proje Konusu

Okul Risk Grubundaki öğrencilerimizin velilerinin ziyaret edilmesi ile öğrencilerimizin aileleriyle işbirliğini güçlendirmek, onlara değerli olduklarını hissettirmek ve bu sayede okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamak.

Projenin Amacı

Okul veli ilişkilerini geliştirerek başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit ederek gerekli önlemleri almak.

Okula   gelemeyen  aileleri,  evinde ziyaret ederek bilgilendirmek.

Velilerin    okula   bakış  açısını  olumlu yönde geliştirmek.

Öğrenci  devamsızlıklarını  azaltmak.

Öğrencinin  okul  başarısını artırmak ve davranışlarını olumlu yönde geliştirmek.

Eğitim öğretimde veli desteğini sağlayarak başarıda işbirliği sağlamak.

Siz Bizim İçin Değerlisiniz Projesi

Yayın: 04.11.2017 - Güncelleme: 20.12.2017 12:17 - Görüntülenme: 1103