Sen de Bir Hikaye Yaz Projesi

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi,o ülkede yaşayan bireylerin okuma düzeyleri,okuma alışkanlıkları ve gelişen teknolojiye ayak uydurabilmeleri ile doğru orantılıdır.Biz öğretmenler olarak okullarımızda okuma alışkanlıklarına gerekli önem ve değeri verdiğimizi düşünüyorum.Bu alışkanlıkların bir meyvesi olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayal dünyalarını genişletmeleri,geleceğe dönük bir takım hayaller kurmalarını sağlamak biz öğretmenlerin asli görevlerinden bir tanesidir.Bu anlayışla, bırakalım çocuklarımız hayal dünyalarında geniş ufuklara yelken açsınlar.

1. 1.          GİRİŞ

1. 2.      PROJENİN GEREKÇESİ

Hayatın her alanında okuyan bir toplum statüsüne kavuşmak,okuduğunu hayatta uygulayabilmek,okudukları ile ilgili hayaller kurabilmek,hayal dünyalarını zenginleştirebilmek,bizden sonra gelen nesillere de iyi model olmak amacını her zaman aklımızda bulundurmalıyız. Teknoloji çağında öğrencilerimizin kendi yaşam örnekleri ve kalemleri ile ürün oluşturmaları günümüzde daha da önem taşımaktadır.

.

1. 3.      PERFORMANS KRİTERLERİ

-Projeye katılan İsmet İnönü İlkokulu 2.3.ve 4 sınıf öğrencisi olmak.

-Velilerin projede etkin rol alması.

-Yazılan hikayelerin özgün olması.

-Yazılan hikayenin belirtilen tarihte teslim edilmesi.

-Yazılan hikayenin en az 2 sayfa , en fazla 5 sayfa olması.

1. 4.       PROJENİN KONUSU

Okulumuz 2.3.ve 4.sınıflarını kapsayan,hikaye unsurları okul seçici    kurulu

tarafından belirlenen ,kendilerine özgün bir hikaye yazmaları.

1. 5.      AMAÇLAR

1.Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.

2. Okuduklarını doğru ve düzgün bir biçimde anlamlandırabilmek.

3.Öğrencilerin hayal dünyalarını genişletmek.

4.Aslında düzenli kitap okuyan her insanın ,bir hikaye yazabileceği fikrini aşılamak.

5.Kitap okumanın insan üzerindeki olumlu etkilerini görmelerini sağlamak.

6.HEDEFLER

Okulumuz 2.3.ve 4.sınıf  seviyesindeki öğrencilerin  hayal dünyalarını kullanarak kendilerine özgü hikaye yazmaları.

Yayın: 04.11.2017 - Güncelleme: 20.12.2017 11:04 - Görüntülenme: 1020