SAMSUN / BAFRA - İsmet İnönü İlkokulu

Rehberlik

BAFRA İSMET İNÖNÜ İLKOKULU OLARAK

Eğitim hayatında; okul yönetimi, öğretmen, öğrenciler ve diğer personeller arasında  karşılıklı saygı ve güven üzerine kurulu insan ilişkileri ve iletişim süreci, öğrencilerin gelişiminin ve akademik başarılarının güvencesidir.

DİYE DÜŞÜNMEKTEYİZ

Başarı Hakkında

BAŞARILI İNSAN,HER ZORLUĞUÜSTESİNDEN GELİNMESİ GEREKEN BİR ÖĞRENME FIRSATI OLARAK GÖRÜR.

BAŞARILI OLMAK İÇİN PLAN VE TERTİP ÖN ŞARTTIR.

Nasıl Ders Çalışılmalı

Değerli öğrenciler öncelikle nasıl ders çalışmalıyız sorusundan çok niçin ders çalışmalıyız sorusunu kendimize sormamız daha doğru olacaktır.

İster okula yeni başlamış olsun isterse üniversiteye hazırlanıyor olsun bütün öğrenciler bu soruların cevabını bulması gerekir.

’’Niçin ders çalışmalıyım?

•  Hedefim ne?
  • Hedefimi gerçekleştirmek için neler yapmalıyım?’’ bu soruların cevabını bulan öğrencilerin tembellik yapması mümkün değildir.

Öğrenci Takibi

*ANNE VE BABA’YA BAZI ÖNERİLER

Gencin Arkadaşlarını Tanıma

• Genci Tanımanın En Kolay Yolu Arkadaşını Tanımaktan Geçer

• Arkadaşları İle Mutlaka Tanışın.

• Birlikte Etkinlikte Bulunun (Yemek, Sinema, Gezi vb).

• Arkadaşlarının Aileleri İle Tanışın ve Etkinlikte Bulunun.

OKUL REHBERLİK SERVİSİNİN TANITIMI

A. AMACIMIZ:

Öğrenci yaşamında bilgi ve başarının yanı sıra düşünce ve davranış hazırlığının da önemli bir etken olduğumdan hareketle yola çıkan Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak temel amacını gütmektedir.

B. İLKELERİMİZ:

o    Gizlilik