Projelerimiz

Proje Adı

ANNE SEN DE OKU

Proje Konusu

Annelerin kitap okuma alışkanlığı kazanarak çocuklarına örnek olmaları

Kas

OKULUMUZ 2015 YILINDA MÜRACAT ETTİĞİ BEYAZ BAYRAK PROJESİNDE DEĞERLENDİRME KRİTERİ OLAN 97 PUAN ÜZERİNDEN 94 PUAN ALARAK BEYAZ BAYRAĞI ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR.AYRICA BESLENME DOSTU OKUL PROJESİNİN ÖN ŞARINI GEÇMİŞ OLUP ÇALIŞMALARA DEVAM ETMEKTEDİR.

Kas

Değerlerimiz Yeşeriyor Projesi;Saygı,dürüstlük,adalet,özgüven,hoşgörü,sevgi,saygı,sabır,barış,sorumluluk ve kültürel değerlerimiz  ile ilgili  çocuklarımızın sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmaları ve kişiliklerinin  her yönüyle gelişmesini sağlamak toplumsal ve evrensel değerlerle  donanmış ve bu değerlerle yaşamayı yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek daha fazla temel insani özellikler kazanmasına katkıda bulunmak değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve değerleri davranışa dönüştürme de onlara yardımcı olmaktır.İyi karakterli birey yetiştirmek temel değerleri pekiştirmek çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel  değerleri psikolojik ,bilişsel,ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmelerine fırsat vermek günlük yaşamda kullanabilmelerini sağlamak yaparak yaşarak öğrenmelerini sağlamak.

Kas

Değer,bir toplumda benimsenmiş ve yaşatılmakta  olan türlü duyuş, düşünüş davranış, kural ve kıymettir.Değerlerin toplamı kültürü oluşturur.

Kas

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi,o ülkede yaşayan bireylerin okuma düzeyleri,okuma alışkanlıkları ve gelişen teknolojiye ayak uydurabilmeleri ile doğru orantılıdır.Biz öğretmenler olarak okullarımızda okuma alışkanlıklarına gerekli önem ve değeri verdiğimizi düşünüyorum.Bu alışkanlıkların bir meyvesi olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayal dünyalarını genişletmeleri,geleceğe dönük bir takım hayaller kurmalarını sağlamak biz öğretmenlerin asli görevlerinden bir tanesidir.Bu anlayışla, bırakalım çocuklarımız hayal dünyalarında geniş ufuklara yelken açsınlar.

Siz Bizim İçin Değerlisiniz Projesi;

Aile toplumun en küçük sosyal örgüt ve en etkili eğitim kurumudur. Hiçbir kurum çocuğun büyüme çağında gereksinim duyduğu sevgiyi, güveni, morali ve sıcak aile ortamını ona aile ocağı kadar veremez. Çocuklar ilkokul yıllarında harcadıkları zamanın ¾’ünü ailesi ile birlikte geçirmektedirler. Bu sebeple anne ve babalar çocuklarının okul dışında en fazla iletişim kurdukları öğretmenleri konumundadırlar.

Kas

Teknolojiye Esir Olma Projesi;Teknolojik aletlerin bilgisayar ,telefon ,tablet,tv, okulöncesi çocukların uzun zaman geçirmesi iletişimi engellemesinden dolayı çocukların kendini ifade etme ve paylaşımlarını azatlığından dolayı duygusal gelişimlerini olumsuz etkileyebilir

Kas

Çocukların kazandıkları değerleri davranışlarıyla ifade etmeleri ve günlük yaşamda kullanabilmelerini sağlamak yaparak yaşarak öğrenmelerini sağlamak

Kas

Müzeleri gezmenin faydaları nelerdir?
İSMET İNÖNÜ İLKOKULU OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZE Müzeleri ve tarihi yerleri gezmek, bilim ve sanat ürünleri ile yer altı ve yer üstü zenginliklerini öğrenilmesi, tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından incelenmesi, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatarak, bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarını sağlayacağı düşüncesiyle hareket etmekteyiz.
Müzeler ve tarihi yerleri gezmek, her yaş ve özellikte ki birey için tarihsel mirası tanıyarak, bu mirası sahiplenme, koruma, geliştirme, üst düzey bir kültürel bilgi birikimi sağlama açısından son derece önemlidir. Günümüz koşullarının, nasıl bir geçmişten etkilenerek oluştuğunu anlamak, geleceği yapılandırırken daha zengin ve bilinçli bir düşünce yapısına sahip olunmasını sağlayacaı inancıyla gezilere önem vermekteyiz..

Kas

Beslenme Dostu Okul Projesi ;Okulumuz  BAFRA İSMET İNÖNÜ İLKOKULU sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yaşam boyu bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedeflemiş, öğrencilerimizi hareketli yaşama özendirerek, obezitenin önlenmesine destek olan çalışmaları yapmayı temel  edinmiştir.

Kas

Okulumuzda her hafta onlarca-yüzlerce mavi kapak hiçbir işe yaramadan çöplere atılıyor. Bu kapakları toplayarak çok faydalı bir iş için kullanabiliriz oysaki. Biriktirilen kapaklarla engelli insanlara engelli aracı alabiliriz. Hem de böylece doğaya daha az plastik atar ve geri dönüşüme daha çok katkı sağlayabiliriz.